вПолезно

Особливості підбору дверей для квартири, будинку чи офісу

Якщо людина роками живе у квартирі, з часом всі деталі приміщення стають настільки звичними, що їх можливо впізнати навіть з заплющеними очима. Це ж стосується міжкімнатних дверей. Але якщо старі моделі вже не виконуються свою роль як потрібно, прийшов час їх замінити. Замовити нові двері міжкімнатні у Львові можливо в компанії «Левгурт». Перш ніж це зробити потрібно вирахувати, щостане найкращим вибором.

Як обрати двері, залежно від дизайну

Конструкції міжкімнатних дверейможуть сильно відрізнятись. Навіть якщо на перший погляд вони виглядають схоже,за зовнішньою панеллю начинка може бути абсолютно різною.Саме тому у покупців є можливість підібрати зовні схожі двері, які відрізняються від аналогів міцністю, вагою, матеріалом і рівнем шумоізоляції. Звісно, ціна таких моделей також різна. Існують декілька конструкцій міжкімнатних дверей:

  1. Фільончасті. Особливість цього різновиду полотна в тому, що його каркас виготовлений з дерев’яних рейок. Простір між ними заповнюють фільонками. Це може бути скло, МДФ, інше дерево і т.п. Такий підхід дозволяє достигнути високої декоративної цінності дверей. Позитивними сторонами таких моделей, окрім зовнішньої привабливості,може бути довговічність, навіть після активної експлуатації. Що стосується мінусів, то це важкий каркас і досить висока ціна.
  2. Двері щитового типу. Зазвичай дизайн таких моделей глухий. Двері складаються з дерев’яної рами і зовнішніх листів МДФ. Порожнину всередині заповнюють сотами з пресованого картону або МДФ. Зовні використовують спеціальне покриття, щоб конструкція набула завершеного вигляду. На різьблених моделях використовують вставки зі скла. Переваги конструкції в відносній дешевизні, гарному зовнішньому вигляді і комфортній вазі. Навіть враховуючи невелику ціну, двері відрізняються гарною якістю. Але щоб вони прослужили якомога довше, за ними потрібно гарно доглядати.
  3. Царгові. Для виготовлення таких моделей використовують пару вертикальних балок, простір між якими заповнюється спеціальними брусками – царгами.Завдяки використанню різних матеріалів полотно має оригінальний вигляд. Моделі зносостійкі, мають високі декоративні якості і міцні. Вага таких конструкцій досить висока, тому установка непроста.
  4. Погонажні. Це монолітні полотна з одного матеріалу. Для їх виготовлення використовують дерево, скло або пластик. Завдяки простій конструкції двері міцні і за ними просто доглядати.Але через достатньо високу вагу установити такі двері важко.
  5. Скляні. Двері такого типу можуть бути прозорими, матовими, кольоровими. Їх зовнішній вигляд різноманітний. Головна перевага – можливість пропускати світло, тому їх часто установлюють в офісах. Завдяки використанню гартованого скла, двері досить міцні. Просто так їх розбити не вийде. Хоча якщо удар буде цілеспрямований і сильний, пошкодити їх вдасться.

Які двері обрати залежить від багатьох факторів. Наприклад, від бюджету, особливостей приміщення де будуть двері і інших нюансів.

Як підібрати колір міжкімнатних дверей

Перед тим як купити двері потрібно обрати, якого кольору вони будуть. Це не так просто, тому розглянемо можливі варіанти:

  • Однакові для всіх кімнат. Таке рішення доцільне якщодвері гарно проглядаються. Наприклад, в коридорі або холі. Так не буде порушена загальна концепція приміщення.
  • Світлий. Пастельні кольори будуть прекрасно виглядати для інтер’єрів в класичному стилі. Також вони доповнять маленьке приміщення, де наявність світлих деталей дозволить візуально збільшити простір.
  • Темний. Такими відтінками називають коричневі або навіть чорні двері. Вони будуть гармоніювати з підлогою або меблями.
  • Натуральними. Наприклад, кольору натурального дерева різних відтінків.
  • Металік. Такі моделі краще будуть виглядати в сучасному інтер’єрі. Наприклад, в стилі хай-тек.

Поєднання кольорів під час вибору дверей дуже важливе. Якщо цей момент проігнорувати, з’явиться ризик, що навіть найдорожча модель буде виглядати дивно.

Автор: