вНовости

Робоча зустріч членів президії Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів з президентом американської торгової палати

5 липня відбулась робоча зустріч членів Президії Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Шеветовського В.В. (ПАТ «Харківський плитковий завод», ТМ Goldentile), Телющенка І.Ф. (Керамейя), Пєтушкова О.А. (міжнародне співробітництво Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів), Президента Спілки Салія Івана Миколайовича з Президентом Американської торгової палати Андрієм Гундером.

Обговорили проблематику інвестклімату в Україні та експорт – імпортних поставок. Обсяг будівельних робіт в Україні 1,8 млрд.євро (2015 р.), Турції – 28,1 млрд.євро, Польша – 35,9 млрд.євро. Дуже ускладнено доступ до нерудних копалин, глини, щебеню, гіпсу та ін.

Погодились з необхідністю внесення доповнень до Постанови КМУ № 615 «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» від 30.05.2011 року (Постанови КМУ № 277 від 06.04.2016 року) та пропозиції Держгеонадр (Проект постанови КМУ від 30.06.2016 р. Вих. № 11103/13/04-16 за підписом М.О. Бояркіна)

Американська торгова палата і Спілка підтримують ініціативу Міністра екології та природних ресурсів України О.М. Семерака, т.в.о. Держгеонадр М.О. Бояркіна, Заступника Голови ради Федерації роботодавців України Д.М. Олійника щодо необхідності розробки нового концептуально сприятливого для надрокористування Кодексу про надра ще до кінця року.
Діловитість обох сторін, обізнаність Шеветовського В.В. та Телющенко І.Ф. була вражаючою.

 

Джерело і фото: Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів

Автор: