вПолезно

Порядок покупки квартири на вторинному ринку Львова

Купівля житла на вторинному ринку несе в собі ряд переваг. Основне: вартість такого варіанту буде нижче, ніж придбання житла в новому будинку, та є можливість відразу ж заселитися. Крім того, інфраструктура району швидше виявиться більш розвиненою, в порівнянні з кварталами новобудов. Ще один плюс: хрущовки можна знайти у всіх районах міста, а ось новобудови є не скрізь. Однак придбання житла на вторинному ринку має деякі ризики. Про основні аспекти, які необхідно враховувати перед здійсненням операції розповідають фахівці вторинного ринку Львівської нерухомості.

Вибір відповідного варіанту для покупки

При плануванні покупки житлової нерухомості у Львові необхідно враховувати свої фінансові можливості в першу чергу. Основним критерієм вибору стане сума, яку має покупець, або схвалення банку на іпотечний кредит. Потім варто перейти до пошуку відповідного варіанту. На початковому етапі порядок покупки квартири на вторинному ринку зводиться до наступних дій:

  • Необхідно визначитися з районом проживання: вивчення основних транспортних розв’язок та інфраструктури. Бажано звернути увагу на наявність поблизу магазинів, медичних та освітніх установ.
  • Потім варто перейти до пошуку оголошень про продаж житла в цьому районі. Необхідно визначитися з бажаною площею, кількістю окремих кімнат, плануванням, поверхом, наявністю лоджій та балконів.
  • Далі слід довгий процес обзвону власників (або посередників) з оголошень про продаж. Питання по житлу слід продумати заздалегідь. Відповіді краще записувати в блокнот, щоб потім було легше зорієнтуватися з варіантами що сподобалися.

Якщо ви шукаєте хрущовки у Львові, то варто ознайомитися з перевіреними оголошеннями на DOM.RIA. Під програмою перевіреного житла доступної всім українцям маються на увазі об’єкти, вивчені спеціальним людиною – інспектором, який ретельно вивчає документацію та фотографує житлові приміщення спеціальною камерою, що дозволяє створювати панорамні знімки з оглядом 360 градусів. DOM.RIA вдалося стати №1 серед сайтів в Україні, які працюють на ринку нерухомості завдяки перевіреної та завжди актуальної інформації.

Перегляд відповідних то уподобань покупця квартир

Після довгих виборів хрущовки слідує досить трудомісткий етап: перегляд відповідних варіантів у Львові. Особливо ускладнить справу їзда до обраних місць здалеку, якщо доведеться. Щоб не витратити багато часу на огляд, але при цьому витягти з нього максимум користі, слід скористатися наступними рекомендаціями:

  • На огляд не варто їздити одному. Краще взяти з собою когось із родичів або друзів, особливо, якщо у людини вже є подібний досвід покупки житла. Одній людині складно об’єктивно оцінювати пропоноване приміщення, легко щось випустити з виду.
  • Перегляд квартири краще здійснювати у світлий час доби. І, якщо взимку це зробити вкрай проблематично – сонце сідає ще під час робочого дня, то в інші пори року часу виявляється набагато більше. Можливо тому взимку житло продається найрідше, зате на нього можна отримати максимальні знижки.
  • По завершенню огляду слід звернути увагу на сам під’їзд, а також поспілкуватися з сусідами. Вони можуть розповісти про підводних каменів даного будинку.
  • Не зайвим буде оглянути двір: чи є в ньому дитячі майданчики, лавки, клумби та сміттєві контейнери.
  • Після всього варто подивитися наявність поблизу магазинів, дитячих садків, шкіл, та інших об’єктів інфраструктури. Зробити це досить просто, вивчивши карту даної місцевості онлайн або за допомогою навігатора на телефоні.

Навіть якщо варіант влаштовує за всіма параметрами, то не варто поспішати укладати угоду з власником. По-перше, можна спробувати виторгувати вартість. По-друге, важливо уважно вивчити документи на нерухомість, щоб убезпечити себе від шахрайства.

Як краще торгуватися з власником нерухомості

Сторгувати частину грошей варто спробувати, навіть якщо немає потрібної суми. Швидше за все, власник враховує цей варіант та закладає у вартість суму, яку в разі чого може скинути. Ось деякі правила для ведення торгу:

  • Не варто торгуватися на початковому етапі обзвону, також краще уникнути цих розмов під час першого огляду житла.
  • Під час обговорення ціни не слід поводитися зарозуміла або нервово – краще розташувати до себе продавця та заявити про серйозність намірів покупки нерухомості.
  • Розповісти, чим привернув даний варіант, але при цьому звернути увагу на недоліки.
  • Запитати про суму нижче тієї, яку можна заплатити насправді так буде простіше домогтися компромісу.
  • Своєчасна оплата готівкою буде перевагою, так що варто повідомити про це продавця.

Таким чином є шанс трохи заощадити грошей. Однак слід враховувати можливий ризик, що інший покупець торгуватися не буде.

Автор: