вПолезно

Вибираємо житло у Львові: рекомендації професіоналів

Будь-які операції з нерухомим майном мають на увазі витрати грошей та часу. А це вимагає відповідної моральної та фінансової підготовки. При цьому потрібно не тільки вивчити різні варіанти в засобах масової інформації, а й особисто оглянути відповідні за вартістю та параметрам квартири. Також належної уваги заслуговує вивчення документів продавця та безпосередньо реалізованого об’єкта.

Особливості пошуку житлової нерухомості

Природно, з огляду на те, що, всесвітня павутина інтернет міцно влаштувалася в житті українців не використовувати її як інструмент пошуку актуальної інформації нерозумно. Спеціалізовані сайти дозволяють вибирати квартиру у Львові перед покупкою з мінімальними витратами часу та сил. А враховуючи, що популярні сайти дбають про безпеку клієнтів, пропонуючи перевірені оголошення, зручність використання мережі як інструмент пошуку житла не варто недооцінювати.

Сьогодні шукати актуальні варіанти у Львові краще за посиланням. Це пов’язано з тим що на сайті доступні перевірені оголошення та перевірені квартири. Кожен об’єкт був досконально вивчений інспектором. Він, використовуючи камеру з круговим оглядом зняв стан житлових приміщень. Після старту програми перевіреної нерухомості сайт швидко почав набирати позиції та тепер DOM.RIA №1 серед конкурентів на ринку нерухомості.

Нюанси покупки на вторинному ринку

Сьогодні максимальним попитом на ринку вторинного житла Львова користуються недорогі квартири з однією кімнатою. При цьому, як у випадку з новобудовами люди враховують якість розвитку інфраструктури та транспортної розв’язки. Крім цього потрібно приділити увагу наступним факторам:

  • У випадку з мінімальним бюджетом не варто обмежувати себе вибором конкретного району. Краще віддати перевагу житлу на околиці з гарною транспортною розв’язкою.
  • Купуючи житло в технічно поганому стані потрібно завчасно розрахувати бюджет, необхідний для якісного ремонту. Іноді вигідніше купити об’єкт трохи дорожче, але заощадити на ремонтних роботах.
  • Сьогодні не останню роль відіграє енергоефективність та економічність квартир. Це пов’язано з регулярними підвищеннями вартості комунальних послуг.
  • Особливої ​​уваги заслуговує перевірка документів на житло. Вторинний ринок рясніє сумнівними пропозиціями від шахраїв. Буде вкрай неприємно дізнатися, що куплене житло, належить не тільки вам. Тому без нотаріальної перевірки власника житлоплощі не обійтися.

Не останнім фактором можна назвати вік будови. У старих будинках сильно зношені комунікації, слабка електропроводка та інші технічні проблеми, що знижує якість життя.

Особистий огляд житлових приміщень

Сьогодні не існує стандартної схеми вивчення житлової нерухомості перед покупкою. Всі покупці пред’являють індивідуальні вимоги до комфортного житла. Хоча є корисні рекомендації професіоналів, що дозволяють уникнути типових помилок та зробити правильний вибір:

  • На огляд об’єкта краще вирушати днем. Природне освітлення житлових приміщень дозволяє виявити більше недоліків. З огляду на те, що більшість власників житла працюють, то зустріч розумно призначити на вихідний.
  • Пасивну допомогу принесе знайомий, запрошений на огляд. Незацікавлена ​​особа менш емоційна, а значить, в стані побачити проблеми, непомітні покупцеві.
  • Огляд житлоплощі краще починати з під’їзду, а ще краще з прибудинкової території. Так можна отримати повну картину про місце, де вам належить постійно проживати.
  • Важливо вивчити віддаленість від будинку об’єктів інфраструктури. Якщо в магазин продуктів доведеться їхати на громадському транспорті, то рішення повсякденних завдань буде доставляти масу проблем.

Вивчивши кілька варіантів у Львові та зафіксувавши їх переваги та недоліки в блокноті або в смартфоні потрібно в спокійній обстановці ще раз досконально проаналізувати кожну квартиру. Це дозволить остаточно переконатися, що конкретне житло відповідає всім вимогам членів сім’ї.

Фінансова сторона угоди

На ціну житлової нерухомості впливають різні чинники. Це кількість кімнат, їх розмір та район розміщення будинку. Але навіть бюджетні варіанти відрізняються високою вартістю, з огляду на ситуацію на ринку української нерухомості. Тому кожен покупець намагається заощадити тому послуги ріелтора не входять до його планів.

Розглядаючи фінансові взаємовідносини між власником нерухомості та покупцем, варто виділити дві статті витрат:

  • Внесення завдатку. Це своєрідна гарантія намірів покупця, що підтверджує, що він не відмовиться від майбутньої угоди. Це накладає певні обов’язки на власника житла. Він гарантує, що не буде продовжувати пошуки інших клієнтів, видаливши своє оголошення.
  • Передача грошей безпосередньо за квартиру. При цьому завдаток віднімається з підсумкової вартості житла. Фахівці рекомендують переказувати гроші на розрахунковий рахунок або банківську карту. При використанні готівки можна орендувати банківську комірку. Все це необхідно для забезпечення безпеки всіх зацікавлених сторін.

Іноді зустрічаються ситуації, коли продавець у Львові пропонує платний перегляд житла. Звичайно, якщо даний процес фіксується документально, то нічого страшного. Але зазвичай це спосіб заробітку, придуманий шахраями. Тому з такою людиною краще не співпрацювати.

Автор: