вПолезно

Німеччина втрачає позиції на ринку сонячних електростанцій

Сонячні батареї Китайських виробників останнім часом помітно зросли у якості, що дозволяє їм впевнено триматись на світовому ринку, залишаючись нижчими по ціні за альтернативні німецького виробництва.

Ще одною причиною зниження продажів вважається насиченість на внутрішньому ринку Німеччини. Тобто, це означає, що великий відсоток німців вже забезпечені сонячними електростанціями, тому не мають потреби у покупці нових. Ці та інші фактори призводять до того, що Німецькі виробники стикнулися з проблемою недостатнього попиту на їхню продукцію, а тому шукають шляхів вирішення цієї проблеми в підвищенні якості панелей та впровадженню прогресивних технологій в процесі виробництва.

Угода Paris Air про заходи щодо глобального потепління, передбачає зниження температури на 2 градуси Цельсія. Як зазначалося, для досягнення цієї мети необхідний посилений розвиток всіх відновлюваних джерел енергії. Останніми роками сонячні електростанції досягнули показника високого скорочення витрат, а тому мають всі шанси зробити екологічний та економічний вклад в енергетичний переворот. Досі, основним розробником технологій виробництва сонячної енергії залишається Німеччина.

«Для розвитку фотовольтаїки в майбутньому, нам необхідна ефективна і постійна співпраця між науково-дослідницькою роботою, розробкою і виробництвом фотомодулів. Це робиться для того, щоб залишатися конкурентоспроможними на світовому ринку, використовуючи свої виробничі потужності. Якщо цей ланцюг співпраці розривається, загрожує велика небезпека, що в середньостроковій перспективі діяльність в області наукових досліджень і розробок техніки матиме великий спад» — попереджає Стефан Рінк, інженер Головного комітету досліджень та інновацій в VDMA і генеральний директор SINGULUS Technologies AG.Фотовольтаїці необхідні довгострокові стабільні рамки, Німецькі заводи по виробництву сонячних фотомодулів

Вироблення фотоелектричного обладнання в машинобудуванні вимагає більш довгострокової та стабільної основи, що змушує майбутню владу створити надійний «каркас» для його роботи. Тому завданням політиків є створення умови для підтримки виробництва фотопровідних елементів для підтримки їх позицій у Європі та Німеччини зокрема. На думку інженерів-механіків, основою для подальшого успіху в фотоелектричній галузі є високі витрати компаній на дослідження, розробку та інвестиції для підвищення результатів цієї галузі в державі. Вирішальним фактором впливу є міжнародна конкурентоспроможність податкового навантаження. Фінансування промислового наукового співтовариства має бути збільшено на широкій основі спільних досліджень, що потребують стабільності для ведення своєї роботи.Досягнення.Інвестиції в розвиток матеріалів, технологічних процесів та обладнання для фотопровідників вже привели до значного скорочення витрат на їх виготовлення. Собівартість виробництва фотоелектричних модулів, які складають більше половини вартості сонячної системи, зменшується з кожним зростанням світового виробництва вдвічі, в середньому на 22,5 відсотка. Фотоелектрична промисловість Німеччини з її системними виробниками, а також активна діяльність наукового співтовариства вже зробили велику частину розвитку цієї сфери. За статистикою, виробництво сонячних модулів у Німеччині за останні шість років впало більше ніж на 75%. Помімо сонячних установок Німеччини з їх загальною потужністю 308 гігават, в період з 2016 по 2021 планується встановлення ще 425 гігават. Ще більше знизити витрати до 2021 року в Німеччині планують за тендерним продажем. Ставки на сонячну електроенергію в Німеччині менш ніж на 6 євроцентів за кілоatt-годину тоді, як у сонячних країнах, як, наприклад, Дубаї, ціна навіть менш ніж 2,5 доларо-центів.

Автор: