вПолезно

Як купити будинок – корисні поради

Власний житловий будинок, набагато краще міської квартири в багатоповерхівці. У ньому простора кухня, зручний санвузол, широкий коридор та нестандартне планування яке забезпечить комфорт проживання усіх мешканців. У будинку можна втілити свої фантазії в плані дизайну, розбити поруч на ділянці гарний квітник, побудувати лазню та зробити багато всього чого не можна дозволити, маючи квартиру. Однак не варто захоплюватися мріями, займаючись пошуком та придбанням нерухомості щоб не зробити типових помилок. З огляду на те, що у покупця мають бути великі фінансові витрати потрібно бути максимально сконцентрованим та слідувати порадам професіоналів, які чітко розуміють особливості ринку нерухомості.

Вивчаємо ціноутворення вторинного ринку нерухомості

Особливістю вітчизняного ринку нерухомості є його ціноутворення. Так на два, з технічної точки зору однакових будинки, може бути абсолютно різна ціна. Це пов’язано з тим, що вартість визначає власник нерухомого майна та на цей фактор не може вплинути ні уряд, ні покупці ні інші зовнішні причини.

Тому щоб купити будинок та не помилитися важливо вивчити якомога більше пропозицій різних продавців. Сьогодні цей процес значно спростився завдяки інтернету. Якщо відвідати відповідальний сайт нерухомості можна не тільки знайти оптимальний варіант житла, а й не переживати що вас можуть обдурити. Це пов’язано з тим, що на продаж виставляються об’єкти що проходять попередню перевірку експертами. Завдяки цьому дотримуються права як споживачів, так продавців, а угода стає безпечною та зручною.

Приділяємо увагу місцю розташування будови

Купуючи власний будинок кожен мріє, щоб всі члени сім’ї відчували в ньому себе комфортна. В даному випадку потрібно приділити особливу увагу власному здоров’ю та не купувати нерухомість якщо:

  • поруч є промислові підприємства;
  • високовольтні лінії електропередач;
  • жваві траси з нескінченним потоком машин.

Якщо на першому плані економія особистого часу, краще купувати житло в районі зі зручною транспортною розв’язкою. Також важливо щоб поруч знаходилися основні об’єкти інфраструктури: магазини, кафетерії, школи та дитячі сади.

Враховуємо побажання всіх членів сім’ї

Виходячи з розмірів сім’ї та можливості в найближчому майбутньому появи дітей, визначається розмір, поверховість та кількість кімнат у будинку. Якщо є особистий автомобіль не зайвим буде наявність гаража, хоча його завжди можна побудувати в майбутньому. Якщо Ви любите вирощувати квіти, доглядати за власним садом або просто проводити багато часу на свіжому повітрі вибирайте об’єкти з великою присадибною ділянкою.

Записуємо важливі пункти

Якщо після придбання будинку ви не хочете займатися ремонтом або будівництвом додаткових приміщень, важливо чітко визначитися з власними бажаннями, які записати на аркуші паперу:

  • відкритий камін у вітальні;
  • простора тераса на другому поверсі;
  • затишна альтанка поруч з будинком.

Якщо вам це не потрібно, то не варто переплачувати за велику кількість підсобних приміщень. Враховуйте, що будь-які доповнення у вигляді городу, лазні та інших речей, що створюють комфорт, вимагають витрат на їх утримання.

Приділяємо увагу дрібницям

Як не дивно, але саме з дрібниць складається домашній затишок. Буде вкрай прикро купити розкішний будинок, вікна якого виходять на міське звалище. Також буде не дуже приємно якщо до ділянки підходить ґрунтова дорога, яка після дощу перетворюється в болото. Ось тому підшукуючи будинок своєї мрії важливо приділяти увагу дрібницям, що створює додатковий комфорт.

Автор: