вПолезно

Який фундамент обрати — види фундаменту приватного будинку

yakij-fundament-obrati-vidi-fundamentu-privatnogo-budinku

Побудова приватного будинку завжди починається з монтажу фундаменту, який є опорою оселі та її показником довговічності. Через те, що він відіграє дуже важливу роль, варто приділити цьому етапу найбільше уваги, сил та фінансів. Фундамент для приватних будинків буває:

● Стрічковий — надійний та довговічний варіант для цегляних, блокових, кам’яних та шлакобетонних будівель, який потребує багато зусиль та має великий розхід цементу. завдяки особливостям конструкції він здатен витримувати велику вагу, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.

● Свайний — цей фундамент використовують для легких приватних будинків із колод, клеєного бруса чи СІП-панелей. Завдяки можливості монтажу свай на глибину до 50 і більше метрів — будувати можна на нестійкому чи рельєфному ґрунті.

● Стовпчастий монолітний — ідеальний варіант для місцевості, де підземні води залягають глибоко. Під час монтажу обов’язковим є використання арматурного каркасу, що додає міцності та надійності.

● Стовпчастий — цей варіант широко використовується під час побудови каркасних, панельних та будинків із клеєного бруса. Головна його особливість — на етапі монтажу використання обв’язки із балок є обов’язковим.

● Плитний — цей фундамент використовують у випадках, коли підземні води залягають високо, а також земельна поверхня не є стабільною. Завдяки монтажу цільної бетонної плити приватний будинок може стояти надійно та довго.

Цікаві рішення по побудові фундаменту для приватних будинків можна знайти по наступному лінку: https://polyakova.biz/ua/.

Вибір фундаменту для приватних будинків

Перед тим, як перейти до побудови будинку, важливо врахувати всі значні та незначні нюанси. які можуть вплинути на показники надійності та довговічності. Під час вибору фундаменту враховувати наступні моменти:

● Наявність ґрунтових вод та глибини їх залягання.

● Стан ґрунтової поверхні на ділянці планової побудови приватного будинка.

● Величина майбутньої конструкції: її об’єм та вага.

● Глибина промерзання ґрунту: мінімальні та максимальні показники.

● Наявність чи відсутність підвального приміщення.

● Умовний термін служби будинку.

● Матеріали, які планують використовувати під час побудови приватного будинку.

● Наявність шахт та інших підземних комунікацій.

Перераховані вище моменти мають велике значення під час вибору фундаменту для приватного будинку. Фактори впливу визначають надійність, довговічність споруди та її можливості. Перед побудовою заздалегідь необхідно проконсультуватися зі спеціалістами, які на основі результату дослідження площі можуть порекомендувати найбільш доречний вид фундаменту.

Автор: