вПолезно

Тимчасовий дах над головою – орендуємо квартиру

timchasovij-dax-nad-golovoyu-orenduyemo-kvartiru

Інтернет давно перетворився в зручний спосіб пошуку інформації, в тому числі про оренду нерухомості. Однак більшість оголошень не відповідають дійсності або розміщені посередниками. Це доставляє певні проблеми недосвідченим квартиронаймачам. Щоб уникнути більшості проблем важливо переконатися в доброчесності власника квартири, юридичній чистоті житла та правильності складання орендної угоди.

Адекватно оцінюємо оголошення

Досвідчені орендарі легко визначають оголошення, від посередників, які або короткі без важливих характеристик або довгі з описом переваг житлоплощі що не існують. Пропозиції від власників житла більш інформативні без зайвої реклами. Стриманий в спокійному тоні текст – перша ознака, що вам вдалося знайти адекватного орендодавця. Сьогодні щоб оренда житлової нерухомості пройшла успішно звертайте увагу на дрібниці та користуйтеся спеціальними фільтрами, що допомагають відсіяти варіанти від посередників.

Неадекватні вимоги до квартирантів

Якщо власник квартири вказав в оголошенні про своє небажання співпрацювати з людьми, що палять або власниками тварин – це адекватні вимоги. Жодна людина не захоче перетворити своє житло в прокурену забігайлівку або притулок для тварин. Звичайно орендодавець може закрити очі на акваріумних рибок або куріння тільки на балконі.

Але існує категорія наймодавців, які переоцінюють свою нерухомість, пред’являючи неадекватні вимоги до мешканців. Від докучливого господаря, квартиронаймача не врятує навіть грамотна складений договір. Все що чекає людини, що зважився знімати таку квартиру – це несподівані візити та докучливі дзвінки орендодавця з будь-якого приводу.

Визначаємося з поверхом

Якщо розглядати висотні будівлі, то часто спостерігаються проблеми з подачею води на верхні поверхи. У випадку з будинками середньої та малої висоти в орендаря нерухомості на останньому рівні з’являються такі переваги:

  • доступ до горищного приміщення;
  • відсутність сусідів над головою здатних затопити;
  • всіляке сміття викинуте з балкона не потрапить у квартиру;
  • розвішане прання не затуляє сонячне світло.

Якщо розглядаєте варіант на першому поверсі, то зверніть увагу на наступні деталі:

  • особливості розташування вікон, бажано щоб вони не виходили на проїжджу частину;
  • відстань до балкона, куди можуть залізти зловмисники;
  • приміщення, розташовані в підвалі.

Поради досвідчених квартирантів

Фахівці що працюють у сфері оренди житлового майна радять в процесі пошуків варіантів що підходять дотримуватися наступних актуальних порад:

  • Оминати стороною пропозиції, в яких вимоги до наймача занадто завищені.
  • Їхати на огляди прийнятного варіанту у день, коли можливо помітити всі недоліки.
  • Вивчати технічні особливості житлоплощі. Якщо вхід перегороджують старенькі двері дізнайтеся про можливість їх заміни.
  • Складіть акт приймання майна що існує у житлових приміщеннях. Обов’язково вносіть опис його стану до основного договору. Це допоможе уникнути непорозуміння між орендарем та орендодавцем у майбутньому.

Вивчаємо право власника житла розпоряджатися нерухомістю

Перед тим як ставити підпис у договорі оренди край важливо вивчити усі документи на житло. Враховуючи час придбання квартири її власник повинен мати один з наступних правовстановлюючих документів:

  • свідоцтво про реєстрацію майна;
  • довідку з Держреєстру майнових прав;
  • договір купівлі-продажу житла.

Якщо квартирою володіє декілька людей буде потрібно вивчити їх згоду у письмовій формі. Бажано відмовитися від оренди квартири, що знаходиться в заставі по іпотечному кредиту. А в іншому підшукуючи тимчасове місце для проживання враховуйте власні переваги та фінансові можливості.

Автор: